Kategorier
Kulturkoll

Veckoutmaning: orättvisa och förtryck

helena-top

Orättvisa och förtryck – ämnet är brett och tolkningsbart. Det kan vara i det lilla personliga eller i det stora. Det kan handla om egenupplevd orättvisa eller strukturellt förtryck. Tänj på ämnet så mycket du vill.

Veckans utmaning:

Lista musik, film, konst och/eller böcker som tar upp ämnet orättvisa och/eller förtryck. Kanske skriver du en läslista till oss andra, kanske gör du en spellista eller så väljer du en helt annan form.

Svara på din egen blogg, i kommentarerna, på Facebook eller Instagram. Glöm inte att tagga oss eller på något sätt tala om var vi kan hitta ditt svar.

Av Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.

24 svar på ”Veckoutmaning: orättvisa och förtryck”

Vilka spännande val. Själv har jag bara läst Boktjuven, men Dödssynden ligger ständigt på min att-läsa-lista.

Intressanta val! Jag vågar knappt säga det här, men jag har inte läst Fogelström [paus för att du ska kunna samla dig], men jag har sett Rötter.

Mycket intressant val. Jag har själv inte sett den, men förundras över hur lite vi får läsa om samerna i skolan.

Tack för ditt bidrag. Den bilden är intressant – så mycket känslor på en och samma gång såväl styrka, mod som ledsamhet.

Som jag sa innan: är nyfiken på både serien och boken. I sedvanlig ordning kan jag väl inte hålla mig från att se serien och då lär boken förbli oläst.

Haha sant! Rabbit proof fence är den enda jag har läst och den var helt klart tankeväckande och fasansfull.

Carin Holmbergs ”Det kallas kärlek”. Sameblod, som någon nämnt. Och Berninis skulpturer: Apollo och Daphne, Prosephina och Pluto, David. Alla tre står på mitt favoritmuséum Galleria Borghese i Rom. Bland arkitektur kan man kanske nämna Leninbadet i Varberg…?

Intressanta val – nu fick jag googla skulpturer också. 🙂

Stängt för kommentering.