Kulturkollo läser Den som går på tigerstigar

linje-kulturkollo

Dags att presentera nästa bokcirkelbok att samtala om i Kulturkollo läser. Vi ser fram emot att läsa och prata om Den som går på tigerstigar av Helena Thorfinn.

De som har läst författarens debutroman Innan floden tar oss kommer att känna igen miljön och karaktärerna, men boken går utmärkt att läsa fristående. Romanen ta med oss till Bangladesh där huvudpersonen Sofia arbetar som biståndschef på svenska ambassaden i Dhaka. Hon har just återvänt från Sverige med sin familj och får veta att ett terrorattentat har skett och det har chockat staden svårt. Sofia framhärdar i sitt arbete för jämställdhet och mänskliga rättigheter. Hennes man Janne tar hand om barnen och vardagsbestyren, men tycker att tillvaron som hemmaman är långtråkig. Tillvaron är inte lätt och det är långtifrån självklart hur privatmoral och globala åtaganden ska balanseras.

Om boken har det sagts:

[quote]”Boken är bra. Känslan av autenticitet är så stark att man gång på gång tror sig läsa en dokumentär.”
Uppsala Nya Tidning[/quote]

Den här gången är kör vi en en kombinerad cirkel – dels i vår Facebook-grupp och dels som en frukostbokcirkel med Helena Thorfinn på Bokmässan. Det sker i samarbete med Norstedts förlag och samtalet kommer att äga rum i förlagets monter B05:22 fredagen den 29/9 kl. 8-9 (samling i entrén). Antalet platser är begränsat så om du vill delta på mässan skickar du ett mejl till oss på info[at]kulturkollo.se och anmäler ditt intresse. Anmälan är bindande och förlaget bjuder också på en lätt frukost. Vi har också ett ex av boken att lotta ut bland dem som anmäler sig till livebokcirklen, så skriv i anmälan om du också är intresserad av att vara med i utlottningen.

I FB-gruppen är inte platserna begränsade så där är alla som vill välkomna att delta. Vi börjar samtalet där måndagen den 25 september och kan på så vis hinna prata lite om boken innan mötet med författaren ”live” och förhoppningsvis också få med oss några frågor till henne från gruppen.

Välkomna!

Kulturkollo

Ett bloggkollektiv som drivs av nio bokbloggare. Tillsammans täcker vi ett stort antal genrer och tanken är att erbjuda såväl bredd, som boknörderi i det lilla.

Visa alla inlägg av Kulturkollo →