Kategorier
Kulturkoll

Veckoutmaning: kalla kårar

helena-top

Det är mycket som får mig att känna kalla kårar om vi pratar om den där krypande känslan – inte ren skräck – men helt klart på skräckens krattade framväg. Mörker, syrsor, hissar, källare och clowner (japp nästan en vandrande kliché). Kalla kårar –  ämnet är som vanligt såväl brett som tolkningsbart. Det kan vara i det lilla personliga eller i det stora.

Vad får dig att känna krypande kalla kårar? Lista musik, film, konst och/eller böcker som får dig att känna klenmod, fruktan och ångest? Kanske skriver du en läslista till oss andra, kanske gör du en spellista eller så väljer du en helt annan form.

Svara på din egen blogg, i kommentarerna, på Facebook eller Instagram. Glöm inte att tagga oss eller på något sätt tala om var vi kan hitta ditt svar.

Av Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.

24 svar på ”Veckoutmaning: kalla kårar”

Åh nu blev jag nyfiken på The Reapers are the Angels och Ruinerna. Och ja jag håller med, verkligheten är långt mer skrämmande än någon kulturyttring just nu.

Även jag är begåvad med en skenande fantasi 😀
Tack för att du påminde om Att de i tid må väckas, som fortfarande är oläst här.

Tack för ditt bidrag! Tandläkarfilmen passar bra samman med Carolinas inlägg tidigare i veckan. 🙂

Stängt för kommentering.