Kategorier
Kulturkoll

Hur svårt kan det vara?

Lotta
Alltså, jag hade planerat att skriva ett peppigt inlägg om de programpunkter jag mest ser fram emot under Bokmässan. Men så blir det inte. För alla punkter jag hjärtat så fint och sparat i ”Min mässa” på bokmässans hemsida är borta. 

Då hade jag redan gett upp appen som är pinsamt dålig och borde dras tillbaka – där blir jag utkastad hela tiden, datum och programpunkter från förra året ligger kvar, och den beter sig helt enkelt inte som den borde.

Så då vände jag mig till hemsidan. Hjärtade programpunkter. Kom tillbaka nästa dag och fortsatte hjärta. Allt sparades så bra. (Att hemsidan var seg och småstrulig kunde jag leva med. Mina programpunkter sparades i alla fall. Jag kände hopp.) Men så idag så är ALLT BORTA! JAG HATAR BOKMÄSSANS HEMSIDA, JAG HATAR BOKMÄSSANS APP, OCH JAG BEGRIPER INTE ATT DOM FORTSÄTTER SÅ HÄR ÅR EFTER ÅR!

Vad ska en stackars bokmässebesökare göra? Mer luttrade och traditionella personer, som visa av erfarenhet inte vågade lita på att favoriterna skulle fungera i år, har använt exceldokument eller analogt highlightat i mässtidningen. Undersökningar i närmaste vänkretsen avslöjar följande metoder:

Jag ville inte nöja mig med programmet + ngt exceldokument eftersom jag då inte fick med platsangivelser och tyckte jag missade monter- och mindre scenprogram. Och mina lååånga lista på favoritprogrampunkter i ”Min mässa” går ju inte att skriva ut (fanfanfan)(ja, ni veeeet, FrustrRaTionen!!)
Så:
-På en lämplig dator på Bokmässans hemsida markera alla 673 programpunkter du eventuellt vill se som favoriter. Logga in på Min mässa och kolla så att allt verkar ha kommit med.
-i telefonen räcker du först fingret åt bokmässans jämra skitapp
-sedan öppnar du en webbläsare typ Safari, går till bokmässans hemsida, klickar på ”min mässa”
-skickar denna startsida som bokmärke till telefonen via ”lägg till på hemskärmen”
-et voila: du har en egen ”bokmässeapp” med alla dina favoriter så när det är dags kan du läsa infon om vilka som är på gång, välja och direkt se vilken sal eller scen du ska gå till. Din ”app” är uppdaterad (vilket inte ditt excelpapper hade varit)
KREATIVT – MEN DÅ MÅSTE JU DOM DÄR FAVORITERNA FINNAS KVAR NÄR MAN LOGGAR IN SEN! HAR DU TESTAT DET?

Jag kör ner seminarierna direkt från appen till min kalender på mobilen. Då får jag allt ner i telefonen och behöver inte lita på varken appen eller någon molntjänst.
OCH HUR FÅR DU DEN $!@&#¤ APPEN ATT FUNGERA?

Jag skiter helt i mässappen. Söker på namn ibland, för att kunna stalka ordentligt. Kör mitt excel och bestämmer sedan utifrån den lilla foldern som kommer varje dag på mässan. Missar säkert massor, men kloning funkar ändå inte.

Känns som att sista metoden funkar bäst. Lite traditionalist med I don’t care-attityd. Går fint ihop med ett glas vin.

Men seriöst Bokmässan? Hur svårt kan det vara? Sitter ni fast i avtal med skit-leverantörer som varken förstår sig på teknik eller användarvänlighet? Jag är så less på att det är samma sak år efter år TROTS att ni bygger ny webb.

Sådär. Slut på raserirant. Nu ska jag andas i fyrkant och försöka minnas vad jag bestämt att se… Theodor Kallifatides… Sophie Kinsella…. nåt med irländska författare… Björn Ranelids vigslar (oh yes, ni vet att ni vill se).. vill minnas att det var något med Sveriges godaste bullar på någon scen… nåt om mammutar… Jussi Adler-Olsen… han skulle väl komma…? Andas i fyrkant Lotta, andas i fyrkant. Jag följer bulldoften så hittar jag rätt till nåt i alla fall. Och är övertygad om att det kommer att bli en helt fantastisk mässa oavsett! Vi ses i vimlet!

(P.S Bokmässan: Låt mig skicka er en offert efter mässan, ”mina” utvecklare vet vad dom gör, och vi kan leverera en funktionell lösning där projektledaren (undertecknad) har flerårig erfarenhet från Bokmässebesökande och vet PRECIS vad bokmässebesökare vill ha för funktionalitet. (Förutom det grundläggande lilla kravet att ”det ska bara fungera.”)

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.

Ett svar på ”Hur svårt kan det vara?”

Jag skrev ner min ångest och frustration i en recension av appen, men kommentaren kan inte visas eftersom inte tillräckligt många har recenserat appen. Då bröt jag ihop på Apple också och bara la ner. Sedan dess har jag faktiskt något sim liknar en plan i appen, men den är ju fortfarande inte bra. Hemsidan är bortom all räddning, vem har lurat dom???

Stängt för kommentering.