Kategorier
Kulturkoll

När ”att läsa”-listan får sällskap av en ”att titta på”-lista

linje-ulrica

Nu när jag har landat hemma i min soffa på söndagskvällen och kollar igenom veckans inlägg slutar det med att jag har en diger lista med böcker på film och TV som jag vill titta på tack vare era tips i utmaningen och mina kollegors inlägg. En del filmatiseringar som har omnämnts är gamla klassiker som skulle vara väl värda en omtittning också.

Jag hade stora förhoppningar på att jag skulle hinna titta på en del bok på film-varianter under veckan, men nu blev det ”bara” Mordet på Orientexpressen – men det var å andra sidan väldigt kul att komma iväg redan på premiärkvällen. Som tur är vankas det snart lite julledigt – då hoppas jag på flera mysiga filmkvällar.

En som verkligen gjorde temat rättvisa den här veckan är Anna som, förutom recensionen av Korparna (Tomas Bannerhed) här på bloggen i början av veckan, också hunnit se och skriva om flera filmatiseringar på sin egen blogg. Vad sägs till exempel om Mudbound (den svenska titeln är Mississippi) efter romanen med samma namn av Hillary Jordan som hade premiär på Netflix i måndags. Eller filmatiseringen av Julians Barnes Känslan av ett slut (The Sense of an Ending). Hon har också hunnit med att se Nobelpristagaren Kazuo Ishiguros Never let me go. Är det någon annan som har sett någon av dem? Berätta gärna vad ni tyckte i en kommentar.

Vi hoppas att ni fått massor av bok- och filminspiration denna vecka. Fortsätt gärna att använda taggen #bokpåfilm och pinga oss med era tips i sociala medier för de bästa och sämsta filmatiseringarna.

Av Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.