Kategorier
Romankoll Sakprosakoll

Hårda klappar i sista minuten

Lotta

Är inte alla klappar inhandlade än? Saknar du något till brorsan/moster/svärfar? Här kommer några boktips i sista-minuten – som passar i princip alla läsare!

Det som aldrig fick ske av Åsa Erlandsson. Boken om skolattentatet i Trollhättan. Det är en bok som både upprör och berör, väldigt jobbig att läsa men otroligt viktig och framförallt väldigt, väldigt bra. Åsa Erlandsson tilldelades också Stora journalistpriset i år, just för denna bok.

Husdjuret av Camilla Grebe. Kanske lite vågat att tipsa om en bok jag själv inte läst, men jag har fullt förtroende för Svenska Deckarakademin som utsåg denna bok till Årets kriminalroman 2017. Jag har dessutom fullt förtroende för Camilla Grebe själv, och är säker på att Husdjuret kommer att vara lika nervpirrande som hennes tidigare böcker. (Vill man vara extra snäll kan man lägga till Älskaren från huvudkontoret som är första delen i serien.

Ta det som en man av Hampus Nessvold. Klockren, superviktig och tankeväckande om hur det är att vara tonårskille i dagens samhälle. En perfekt julklapp till alla som är, eller känner, en ung man.

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar av Johannes Anyuru. Årets Augustprisvinnare är en poetisk läsupplevelse som väcker många tankar och både föder och dödar hopp.

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.