Kategorier
Novellkoll

Julklappsboken och andra berättelser av Selma Lagerlöf

Bonnier Audio har lagom till jul letat fram en härlig liten julklapp till alla litteraturälskare.  På Annandagen 1936 läste Selma Lagerlöf sitt julminne Julklappsboken högt i radio. Och idag kunde jag höra den på min strömmande ljudbokstjänst. Vilken skatt!

Så fint det är att höra Selma Lagerlöf själv läsa berättelsen om hur hon som barn firade julafton på Mårbacka. Väntan på klapparna var lång och helst av allt så önskade Selma en bok, för var skulle man göra resten av julhelgen om man inte hade en bok att läsa? (En skräck som vi alla säkert kan relatera till …) Hon öppnar paket efter paket och där ligger ett syskrin och allehanda sybehör. Ingen bok, men så uppenbarar sig ytterligare ett paket. Kan det möjligen vara?

Julklappsboken är en av de julnoveller som samlats i Julklappsboken och andra berättelser.  Kanske kan den här julhelgen bli en helg fylld av noveller, att lyssna på eller läsa högt? Helena tipsade ju i måndags om Juldagar av Jeanette Winterson och som av en händelse så har jag haft novellkalender inne på min egen blogg hela december. Om man har lust att vinna ett gäng blandade noveller från Novellix så håller jag en utlottning där. Välkommen att vara med så kan du få en novellklapp i år!

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.