50-åringens kulturella liv


carolina-top

Om man är född 1968 så blir man 50 år i år. Och nu är det faktiskt så att jag i min omedelbara närhet råkar ha just en sådan snart-blivande-50-åring till hands. Han är min oäkte make, och jag satte honom raskt ned i en väl nedsutten tv-fåtölj och körde lite brainstorming tillsammans med honom. Jo: vilka kulturella ting har alla de som nu blir 50 kommit i kontakt med om de är uppvuxna i Sverige? Jag skrev ned allt vi kom på, och stoppade sedan in alla ord i en ordmolnsskaparmanick jag hittade på nätet. Så här blev det:

Och, ja, klart att du nedan får kommentera alla de saker jag och oäkte maken glömde att ta med i vår lista! Vissa grejer tyckte ordmolnsskaparen var lite för jobbiga att ta med, typ ”uppringt internet med hjälp av modem och Trumpet Winsock” eller hela “B.Wahlströms ungdomsböcker med de röda och gröna ryggarna”… men vi får väl se hjärtat ovan som ett axplock av det femtioåringen har i sitt kulturella bagage?

2 comments
  1. Klockrent hjärta! För mig som är jämngammal så hör Tintin – särskilt att lyssna på LP skivorna och Den vita stenen också till.

    1. Ja, absolut!! Tintin och många andra serier saknas ju! Och Hampus och Fideli har jag sett om flera gånger. Vet två flickor som är döpta till Fideli, så fint!

Comments are closed.