Viktoria listar 2017

2017 har inte varit mitt bästa år då vi princip var varit sjuka nonstop sedan i januari. Dock inget värre än så, vilket jag verkligen är djupt tacksam över. Sjukorna har däremot hindrat oss från att göra så himla mycket, men ändå har jag många fina minnen från i år. Kulturkonsumtionen har blivit sporadisk, men antalet lästa pek- och bilderböcker har nått en all time high. 2017 var inte ett superbra år, men inte ett alltför dåligt heller.

Årets:

Bok: Har läst mindre än vanligt i år men älskade Sara Bergmark Elfgrens ”Norra Latin” t ex.

Barnbok: Fantastiska djur och var man hittar dem MED BILDER.

Faktabok: Experimentverkstan : små experiment och stora upptäckter av Robert Winston. Något oväntat måste jag säga att det här är den mest använda/lästa boken hemma hos oss i år. Vi fick den i julklapp förra året och i våras fick sonen ledigt en vecka från förskolan eftersom jag var föräldraledig, och sedan jobbade vi oss igenom nästan alla experiment i den här boken. Oerhört roligt, fantastiskt ansträngande.

Kokbok: Mest använd hemma hos mig har i alla fall varit Green Kitchen at home av David Frenkiel och Luise Vindahl. Fått en hel del tips som vi lyckats klämma in i vår vardag med tidsbrist och barn med extrem selektiv ätning.

Film och TV: Jag har knappt sett något annat n barnprogram i år, faktiskt. Alls. SÅ om jag VERKLIGEN skulle lista årets filmer och TV så skulle det bli Astrid Lindgren delux (Saltkråkan, Pippi, Emil) och Mästerflygarna, Babblarna och den amerikanska serien Rescue bots, en transformers-variant för mindre barn som jag personligen tycker är betydligt bättre än de för äldre. (Herregud, vem är jag ens)

Låt: Utan tvekan Dian Fossey med Säkert. Lyssna på den.

Album: Ingen överraskning här, Däggdjur med Säkert! Har gått om och om igen hemma när jag haft möjlighet.

Konsert: Ehh… ja, med risk för att bli tjatig men SÄKERT på Malmöfestivalen i år. Med en av mina absolut bästa vänner. Så oerhört trevlig kväll som avslutades med att maken hämtade mig med kidsen efteråt och sedan körde vi ut på ett fält och tittade på meteorregn. Långt efter barnens läggdags förstås, men sonen älskar rymden så han fick sova i bilen först och vakna till en stund på natten. Nog bästa kvällen på hela året faktiskt.

Teater: Jag har inte varit mycket på teater i år, men Vem-föreställningen jag var på med mina små var faktiskt en höjdare. Alltså teatern baserad på en hög av Stina Wirséns böcker om -Vem-djuren.

Flopp: Bokmässan. Det var trevligt att träffa alla och naturligtvis roligt att sammanstråla med övriga Kulturkollare, men mässan var inte den samma i år. Rasism och främlingsfientlighet har inte där att göra. Jag kommer att ta mig en rejäl funderare inför nästa år för oavsett vad som händer så är inte mässan den samma för mig längre.

Litterära utflykt: Vi besökt Alfons-huset i Göteborg i somras och sonen ÄLSKADE det. Alfons-böckerna fick ett rejält uppsving både före och efter det.

Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.

Visa alla inlägg av Viktoria →