Agare bagare kopparslagare

Den 5 juni i år så skulle Lennart Hellsing ha fyllt 100 år. När jag först läste om detta så tänkte jag att vi verkligen haft tur som begåvats med en sådan ordkonstnär i Sverige men sedan slog det mig att han ju verkligen inte är ensam. Vi har en hel stab av begåvade ordförvrängare i Sverige. Hans Alfredsson och Povel Ramel t ex, och även mer moderna som Emma och LIsen Adbåge som ju kom med en modern ramsbok för något år sedan: “Halsen rapar, hjärtat slår: rim för 0-100 år.”

Vi har en lång, fin tradition av att leka med orden i litteraturen. Både genom dikt, musik och prosa. Vi har också många priser för att uppmärksamma och uppmuntra fortsatt ordlek. Jag tänker till exempel på Karamellodiktstipendiatet och Piraten-priset t ex. Den här veckan tänkte vi på Kulturkollo också ägna oss åt just det, att leka med orden. Ni hänger väl med?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.