Kategorier
Kulturkoll

Veckans utmaning: vad är sant och vad är det inte?

helena-top
Veckans tema handlar om sanningar och osanningar, och konsten att skilja dem åt. Vad passar bättre än att testa den där sanningsdetekterande ådran med ett litet experiment?

Veckans utmaning går ut på att berätta tre saker om sig själv, två ska vara sanna och en ska vara falsk. Sen får vi gissa loss i kommentarsfälten hos varandra och försöka hitta påhitten. Rätt svar kan sen presenteras i blogginlägget, kommentarerna eller hur man vill, men först på söndag så alla hinner med att skriva och gissa. Vill ni inspireras kan ni med fördel titta här och följa länkarna från förra gången vi hade en liknande utmaningen.

Svara på din egen blogg, i kommentarerna, på Facebook eller Instagram. Glöm inte att nämna oss @kulturkollo och använda taggen #ärdetsant eller på något sätt tala om var vi kan hitta ditt svar.

Bild från Pixabay

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.

34 svar på ”Veckans utmaning: vad är sant och vad är det inte?”

Jag vet, supersvårt! Men nu har jag gissat i alla fall, vilket också var svårt 😉 Jag ändrade kommentaren förresten och klistrade in rätt länk i den första 🙂

Jag tycker också att det är jobbigt att luras och håller med om det du skriver i inlägget, är också lättlurad och har svårt att tro att någon skulle ljuga med vilje. Bra att du övervann motståndet och ville vara med här ändå, jag har gissat (men troligen fel då eftersom jag är så lättlurad…)

Den var riktigt svår, men jag har gissat (eller kanske snarare hoppats) ett ljug.

Klurigt! Jag har gissat, men är oerhört osäker på om jag gissade rätt…

Jag håller med, väldigt svårt och roligt när man väl kom igång med ljugandet 😉 Har gissat på din luring nu.

Du är oerhört svår att avslöja, men jag har i alla fall gjort ett försök nu.

Så galet klurigt Anna, jag har gissat men är långt ifrån säker på att jag fått det rätt.

Det gjorde du bra, men jag tror att jag listat ut vad som är sant och inte…

Haha, ja det är svårt att skilja på sina egna påstående också till slut 🙂 Jag har i alla fall gissat på ett av dina.

Du har verkligen använt tiden väl och hittat tre påståenden som är näst intill omöjliga att gissa sanningshalten i, men jag har gjort ett försök i alla fall. Krya på dig!

Jag gissade inte rätt hos särskilt många så det känns fint att ha prickat en gissning rätt hos dig.

Stängt för kommentering.