Veckoutmaning: debuter och debutanter

helena-top

Den här veckan pratar vi om debuter och debutanter – vi pratar förstlingsverk, om premiärer och första framträdanden. Vi pratar om författaren, låtskrivaren, artisten, skådespelaren, regissören och konstnären som gör sin debut och vi pratar så klart om deras verk.

Veckans utmaning är helt enkelt att nämna en eller flera debuter som har satt sina spår hos dig – oavsett om vi snackar mästerlig eller kalkon. Vilka har berört dig? Det behöver inte bara handla om debutromaner – tänk lyrik, musik, film, tv eller konst.

Svara på din egen blogg, i kommentarerna, på Facebook eller Instagram. Glöm inte att nämna oss @kulturkollo och använda taggen #debuterochdebutanter eller på något sätt tala om var vi kan hitta ditt svar.

Foto av Ace of Base. De olika versionerna av albumet Happy Nation (Europa och Nordamerika) sålde tillsammans 1997 23 miljoner exemplar och var för en tid det bäst säljande debutalbumet någonsin.

19 comments
  1. Jag har nyligen läst Dömd att springa av Fredrik Svanfeldt. Den var ruggigt bra! Och nyligen kom en uppföljare ut:)

    1. J Brontë så klart! Stanna hos mig har jag här i högen. Den ser jag verkligen fram emot att läsa.

    1. Tack för ditt bidrag. Då vet du väl medveten om alla känslor som förknippas med en debut.

    1. Men herregud – en sådan offentlig litterär avrättning gör säkert susen för det fortsatta konstnärliga arbetet. Fy så hemskt.

Comments are closed.