Kategorier
Kulturkoll

Veckoutmaning: Mina ryska favoriter

Veckans tema handlar om det stora landet i öster, det som under en period hette Sovjetunionen och nu igen heter Ryssland. Utmaningen är kort och gott: Vad tänker du på när du tänker på Ryssland? Dela med dig av dina tankar, böcker, bilder, musik eller annat!

För att vi ska hitta till varandra så kommentera gärna här med en länk till din blogg eller tagga #kulturkollo på FB, Twitter eller Instagram.

Добро пожаловать!

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.

16 svar på ”Veckoutmaning: Mina ryska favoriter”

Tack för dina tankar, är man uppvuxen på 70 och 80-tal så vet man vem Krutov, Makarov och Larionov är!

Mat är väldigt mycket kultur. Jag är inte särskilt mycket för rödbeta men blinier är gott!

Så härligt med musik! Min man läste Tidens larm och var helt såld sedan, den står verkligen på min attläsalista.

Nu blir jag mycket avundsjuk, vilken resa du har framför dig!

Och så spännande! Jag minns hur jag älskade både konståkare och gymnaster från Sovjetunionen i min uppväxt. De var närmast mytologiska varelser!

Grattis till ledning i bettingen 🙂 Jag såg matchen idag och Ryssland var helt klart bästa laget! Mina ryska klassiker är mest hyllvärmare tyvärr. Håller helt med dig om Anna Karenina, som jag läste alldeles för ung och ärligt talat inte fattade mycket av alls.

Så kul att du hade med musiktips, jag blev helt nostalgisk!

Stängt för kommentering.