Dagens kulturkollotips: Pokemon Go

Man kan tro att jag har fastnat totalt i det där med att skriva om att gå ut och gå men jag får ta risken. Här kommer ytterligare ett ”gåditvägenlederdiggärnapåenokändplats”-inlägg. För när man är ute på sin sköna promenad i skogen, eller i stan, eller på stranden och har sin ljudbok i öronen så passar det väldans bra att spela lite Pokémon Go. Sooooo 2016, kanske någon suckar men för mig och många andra så lever spelet fortfarande i all välmåga. Jag är ingen strateg och inte heller totalt uppslukad av spelet utan man kan väl kalla mig slumpspelare. Jag samlar och evolvar, jag battlar i gym när tillfälle ges och jag har hängt med på raider när det passat. Det som spelandet fört med sig är många positiva saker: jag rör på mig mer än tidigare, jag väljer aktivt att gå på nya ställen i både stad och land och man kommer i samspråk med människor i alla åldrar när man ska raida ihopa. Just nu är mitt bästa spelställe Pilane skulpturpark, där det finns både fantastisk konst och stop och gym.

 

Ett riktigt bra ställe att spela på i Göteborg är Trädgårdsföreningen. Där finns alltid spelare som raidar tillsammans med dig och hjälpsamma människor som ser att man ser vilse ut vid gymmet. Sedan att parken också har vidunderligt vackra planteringar med ett rosarie i världsklass gör ju inte saken sämre. Mycket bra för barnfamiljer också eftersom parken är så avgränsad och har en fin lekplats för småsyskon medan de äldre barnen kan jaga små söta monster på egen hand. Mammorna och papporna kan fika i lugn och ro eller kanske göra precis som jag. Spela en sväng. Ta med powerbanken, så ses vi!

Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra. Ljudbokslyssnare.

Visa alla inlägg av Anna →

2 tankar på “Dagens kulturkollotips: Pokemon Go

  1. *fniss* Jag jobbar som lågstadielärare och har en lite udda elev som inte ville räkna matte. Efter ett tag upptäckte jag att hon är snudd på fanatiskt intresserad av Pokemon Go, så jag fick damma av mitt gamla spel från härom sommaren då jag inte ville låta sonen springa helt lös i stan (hans lokalsinne lämnar en hel del övrigt att önska) och startade ett eget konto för att hänga med. Han tröttnade snabbt, men jag blev ganska biten, vilket kom väl till pass, för nu har jag och min elev en stående deal; vi kommer överens om antingen en tidsperiod, eller ett ställe i matteboken, och när hon räknat dit, jämför vi våra pokemons. Nu under sommaren har jag gett mig själv i läxa att hitta några riktigt coola, så vi får en bra uppstart till hösten! Go Pokemon!

Kommentarer är stängda.