Dagens kulturkollotips: Gofika

 

Mitt bästa sommartips får ända vara att ta en gofika och en bok och bara sitta ned och varva ned. Nyligen läste jag Sarah Winmans underbara roman Plåtmannen och den är en perfekt sommarbok. Den handlar om Ellis som en dag stannar upp och tänker tillbaka på sitt liv, hur det formades av en målning av van Gogh, en verktygslåda och mötet med Michael.

“Vänskapen med Michel, äktenskapet med Annie  och vardagslivet i Oxford, sorgen och saknad över det liv som kunde varit skapar en grundton av vemod i berättandet som berör. Små hoppsasteg av hopp och framtidstro, stråk av värme och kärlek och försiktiga steg tillbaka i minnet gör att Ellis så småningom kanske kan leva vidare närmare sin dröm.”

Citatet kommer från min längre text om boken inne på Och dagarna går … Är man sugen på att baka min gofika så är det citron och lakritsmuffins som är gjorda efter det här receptet , så vansinnigt goda! Till det har jag rabarbersaft och kaffe förstås. Dags för god bokfika!