Kategorier
Evenemangskoll

Dagens kulturkollotips: Kulturen i Lund

Kulturen i Lund. Är du på besök i Skåne? Gillar du Jane Austen? Har du barn med dig? Tveka inte utan styr kosan mot Kulturen i Lund, nordens största friluftsmuseum. Här kan man kika in i många små hus och få se hur folk levde förr, både torpare och präster. Det finns dessutom ett antal vackra trädgårdar, café, restaurang och en utelekplats för barnen. Det som lockar särskilt den här sommaren dock är kanske framför allt två utställningar. Den ena heter ”A Sense of Jane Austen” och visar upp ett flertal vackra dräkter från de senaste 20 årens filmatiseringar. För att skapa en så stämningsfull utställning som möjligt har man valt att ta in så väl musik som doft och bygga upp miljöer som ska passa de särskilt utvalda dräkterna. Och japp, skjortan är med.


Det andra som lockar är årets lekutställnig. Varje år bygger man upp en ny litterär miljö för barn att springa runt och leka i och i år är det Alice i underlandet som fått stå modell. Man kan klä ut sig, klättra, åka kana eller bara sitta och läsa i typ, världens största fåtölj. Det är grymt snyggt gjort varje gång, även om det kanske är lite mindre än man förväntar sig. Barnen brukar dock älska att få springa runt och TA på allt och leka, mitt i utställningen! Tidigare år har det bl a varit Mumintema och vår favorit, Pettson och Findus, som innehöll massor med smådetaljer som gjorde att det var lika kul att komma tillbaka den 7:e gången som det var första… Årets lekutställning är lite mer sparsmakad, men kompletterar Jane Austen utmärkt med sitt tékalas och är väl värd ett besök. Eller två.

Av Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.

Ett svar på ”Dagens kulturkollotips: Kulturen i Lund”

Stängt för kommentering.