Dagens kulturkollotips: väldigt somriga böcker för väldigt somriga dagar

helena-top

Vad vore sommaren utan årstidsbunden sommarläsning. Själv läser jag just nu Louise Pennys Ett förbud mot mord främst för att baksidestexten skvallrar om högsommar och semestertider (och för att förra boken i serien var riktigt bra).

Det finns naturligtvis massor av böcker som utspelar sig under sommaren. En hel hög av Maria Langs deckarklassiker förstås (vill du veta vilka så hittar du kalendern här), inte minst debuten Mördaren ljuger inte ensam som är riktigt bra och håller rätt bra för somrig omläsning. I övrigt kommer jag att tänka på Sommaren utan regn, Sommarboken, Sommar på den lilla ön i havet, Flickorna (hu så bra!) och Förlåten. Vilka är dina sommarfavoriter?

Bild från Pixabay

One comment Add yours

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.