Dagens kulturkollotips: väldigt somriga böcker för väldigt somriga dagar

helena-top

Vad vore sommaren utan årstidsbunden sommarläsning. Själv läser jag just nu Louise Pennys Ett förbud mot mord främst för att baksidestexten skvallrar om högsommar och semestertider (och för att förra boken i serien var riktigt bra).

Det finns naturligtvis massor av böcker som utspelar sig under sommaren. En hel hög av Maria Langs deckarklassiker förstås (vill du veta vilka så hittar du kalendern här), inte minst debuten Mördaren ljuger inte ensam som är riktigt bra och håller rätt bra för somrig omläsning. I övrigt kommer jag att tänka på Sommaren utan regn, Sommarboken, Sommar på den lilla ön i havet, Flickorna (hu så bra!) och Förlåten. Vilka är dina sommarfavoriter?

Bild från Pixabay

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →

En tanke på “Dagens kulturkollotips: väldigt somriga böcker för väldigt somriga dagar

  1. Åh Tove Janssons Sommarboken! DEN måste jag rafsa fram och läsa bums meddetsamma känner jag! Tack för påminnelsen! <3

Kommentarer är stängda.