Författare boktipsar: Lina Bengtsdotter

Det finns så många böcker som jag skulle vilja tipsa om, gamla som nya, men den senaste jag läste var Sara Stridsbergs Kärlekens antarktis. Det är en fantastiskt vacker, hemsk och välskriven bok. Innan den läste jag Tomas Bannerheds Lugnet och den skakade också om själen på mig.

En annan bok som jag upptäckte som ung och som jag älskat sedan dess är Glaskupan av Sylvia Plath. Det är en så sorglig men samtidigt komisk historia om en ung kvinna som är i krig mot världen och sig själv.

 

 


Lina Bengtsdotter debuterade 2017 med boken Annabelle, som fått stor uppmärksamhet och flera priset. Bland annat vann den andra pris i Årets Bok 2018, som delades ut på Bokmässan. Nu är hon aktuell med uppföljaren Francesca.

Foto: Anna-Lena Ahlström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.