Kärlek, lidelse och dyrkan

helena-top

Den 12 november 2014 publicerade undertecknad ett inlägg i vilket hennes image som eländesläsare av rang visade sig inte vara fullt så hard core som hon velat framställa. Hon tänkte i den då skrivande stunden att vem läser en liten lista – vem läser en liten lista över några kärleksfilmer? Det fick hon dock äta upp när detta inlägg har kommit att bli det mest lästa i Kulturkollos blygsamma historia. Det är därmed med blandade känslor hon pratar om detta inlägg. Å ena sidan är det fantastiskt kul att ett litet inlägg fått sådan spridning. Å andra sidan är det något av en karaktärs(själv-)mord (nåja!).

Äh, nu lägger vi av med att prata om sig själv i tredjeperson, va?! Jag läser inte sockersött, jag läser inte romance, jag läser inte feelgood. [konstpaus] Dock måste jag erkänna att jag i år läst Jenny Hans två inledande böcker om Lara Jean. De får dock vara undantagen som bekräftar regeln. Eller så får jag erkänna att det är variationen som gör att jag orkar läsa om allt elände. Det är vanligtvis, som jag skrev tidigare nämnda inlägg, i streamingtjänsternas land jag får denna variation. ”Sliskig, tramsig, hjärtskärande kärlek där tårarna rinner i takt med de volymökande stämningsstråkarna. Jag läser ogärna om kärlek, om det nu inte är så att det finns ett uns elände med i bilden, men film fulgråter jag gärna till.

Jag är också något av ett typexempel på någon som aldrig växer ur trotsåldern. Jag gör gärna tvärtom. Så när frågan lyftes på ett redaktionsmöte om ett kärlekstema, kunde jag inte låta bli norpa åt mig detta, mest på grund av att de andra inte förväntade sig det (inte jag själv heller för den delen). Så nu är veckan här då jag ska leda oss genom en vecka med kärlek, lidelse och dyrkan. Som vanligt är kulturkollarna och ni fria att tolka temat såsom ni själva vill – kanske är det smäktande kärlekspar, kanske är det lidelse till en konstart, kanske är det idoldyrkan vi skriver om.

Du är varmt välkommen att vara med såklart – kommentera, länka eller skriv något eget! Välkommen in till ”Kärlek, lidelse och dyrkan”!

Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.

Visa alla inlägg av Fanny →