Kategorier
Kulturkoll

Veckoutmaning: Om jag säger Tyskland, så säger du…?

carolina-top

Det känns nästan lite förmätet att göra ett litet begränsat veckotema om ett helt lands kultur, historia och allting? Vi kommer ju aldrig att kunna täcka in allt, eller ens en bråkdel av det. Därför tänker jag be er om hjälp i det här, och använda veckoutmaningen till att lyfta alla de där delarna, personerna, musiken, böckerna, författarna, konstverken, filmerna, skådespelarna och regissörerna och alltihop jag annars inte kommer att få med. Tillsammans kommer vi säkert att kunna visa en mångfacetterad och spännande bild av Tyskland, och tysk kultur!

Alltså: skriv om en, två eller alla tre punkterna nedan:

  • en tysk bok och/eller författare
  • en tysk film och/eller regissör
  • ett tyskt musikstycke/låt och/eller kompositör/artist

Varsågoda – dela med er av era tyska favoriter! Skriv nere i kommentarerna eller på egen blogg (men länka nedan så att vi hittar till ert inlägg).

 

Bild: Rammstein Concert Crowd with Devil Horns av Anirudh Koul (CC BY-NC 2.0)

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

8 svar på ”Veckoutmaning: Om jag säger Tyskland, så säger du…?”

Stängt för kommentering.