Kategorier
Barnbokskoll Kulturkoll

Vad rör sig i mitt huvud då – ingenting eller alltför mycket?

linje-ulrica

Vad rör sig i mitt huvud då? Ja, antingen ingenting eller alltför mycket. Jag vet inte vilket faktiskt. Jag vet bara att mitt huvud i alla fall inte hade lyckats ta in att jag skulle skriva ett inlägg idag, utan temageneralen fick påminna mig. Pinsamt.

Idag är huvudet och hjärtat på ett trevligt sätt fyllt av minnet av den trevliga helgen som flera av Kulturkollo-medlemmarna tillbringade i Simrishamn. Välbehövlig avkoppling, trevlig sällskap (och prosecco) och en del planering inför roliga saker här på bloggen. Titta in på Instagram och #kulturkolloisimrishamn så finns det fina och våriga bilder från helgen.

Sedan funderar jag en hel del på privata familjegrejer som upptar en hel del av vår tid nu. Det är tufft och energikrävande, men som vanligt prio ett i livet att se till att familjen har det så bra som möjligt.

Men framförallt är huvudet fullt av en massa saker som jag lär mig på mitt nya jobb. Ja, det har gått tre månader, men tro mig, jag är fortfarande väldigt ny på jobbet. Jag är fortfarande lite uppfylld av hur roligt det är att lära mig nya saker (om till exempel talböcker, DAISY-spelare, taktila material och XML-kod) och hur uppfriskande det är att befinna sig i ett nytt sammanhang. Att jag dessutom får arbeta med litteratur av olika slag och med att göra den tillgänglig för så många som möjligt är verkligen en bonus.

Och idag fick vi veta att det är dags att lämna in semesterönskemål så det är tydligen hög tid att börja tänka på sommarplanerna också.

Precis just nu tänker jag på att jag snart ska gå och läsa för min son. Vi har båda fallit pladask för boken Skuggan av Helen Ekeroth som är den första delen i en ny serie som kallas Drakberidaren. Spännande fantasy i en slags asiatisk-inspirerad internatskolemiljö. Boken är full av drakar och magi! Huvudpersonen är den 12-åriga Nuwa som, samtidigt som hon vill lära sig att bli en drakberidare, också letar efter ledtrådar till sin döda mammas förflutna. Det är fantastiskt härligt att ha en högläsningsbok som både läsare och lyssnare ser fram lika mycket emot, inte sant.

 

 

 

 

 

 

Bild: pexels.com

Av Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.

Ett svar på ”Vad rör sig i mitt huvud då – ingenting eller alltför mycket?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.