Varför skulle annars våren tveka?

helena-top

Kan ni tänka er att det är 84 år sedan Karin Boys “Ja visst gör det ont” publicerades? Och att det snart är åttio år sedan Kallocain kom? Dessa två verk som sannolikt är Karin Boyes två mest lästa verk.

“Ja visst gör det ont” ingick ursprungligen i diktsamlingen För trädets skull (1935), men har sedan dess förekommit i flera diktsamlingar. Till sin yttre form har Boye valt våren som fond, men inuti denna beskriver hon känslornas kronologi. De tre verserna och 165 orden är fortfarande helt fantastiska och tidlösa. I nedan klipp kan du höra Karin Boye själv läsa sin dikt.

 

One comment Add yours

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.