Den djärva planen att inte ha någon plan

helena-top
Sommarlängt är väl egentligen i mångt och mycket ledighetslängt, i alla fall för mig, och min sommarsemester ligger, för att jag frivilligt planerat det så, sent i år. Detta hanteras lämpligast genom att dra ner på jobbtakt och förväntningar och gå in i något som liknar semesterläge så tidigt som möjligt så att man är förberedd för det avslappnade livet när det kommer. Och jag skojar faktiskt inte nu, de senaste åren har jag lärt mig vikten av att inte trötthetskrascha in i semestern. Det blir så jäkla tråkigt då.

Något som är minst lika viktigt som semester är förstås läsplanen och i år har jag tänkt vara såpass vildsint (och troligen korkad) att jag ska klara mig utan en sån. Min enda tänkta tanke kring detta är att försöka läsa ur bokhyllan här hemma. Jag ska betrakta den som den bokhandel och biblioteksfilial den är och botanisera ömsint bland mina skatter. Några bibliotekslån blir det också förstås, men jag känner en bubblande förväntan inför att få ägna hyllvärmarna lite extra kärlek i sommar. Och så har jag naturligtvis förberett detta genom att köpa på mig lite nytt. Hur skulle det annars se ut..?

Bild från Pixabay

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →