Kategorier
Kulturkoll

Vinter med Kulturkollo #is

helena-top

Ni vet när en tanke poppar upp i huvudet och du kan inte – hur du än försöker distrahera, störa och skingra – komma ifrån den där tanken. Så är det för mig just nu när jag tänker på ”is”, så det får bli den där tanken som poppar och skaver. Det får bli en nostalgitripp till slutet av åttiotalet – till den ångestladdade och till den frivilliga och ofrivilliga exkluderande tonårstiden, till ekande skolkorridorer och till hemliga förfester och föräldrafria disco.

Foto: ”Paint it Black” av Erin  (CC BY 2.0)

vintermedkulturkollo_logga

Av Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.