Avslut och avslutningar

linje-ulrica

Skolavslutning, studentexamen, terminsavslutning – ja, i dessa tider stå avslutningarna som spön i backen och det kan bland vara ett sjå att hinna med alltifrån sommarfesten på barnens skola till uppvisningen på Kulturskolan och avslutningen på ridning, handboll, karate, bokklubben ….
Det är insamlingar som ska administreras, finkläder som ska strykas och presenter som ska slås in. Det är många härliga och roliga stunder, men det kan också kännas stressigt. För vissa kan det också vara väldigt känslosamt, speciellt om avslutningen innebär att man kanske måste säga hej då till vänner och klasskompisar.

Men avslut kan också handla om helt andra saker – som till exempel slutet på en film (var det bra eller dåligt), säsongsavslutningen på en TV-serie (var det tillräckligt spännande för att jag ska vilja se en säsong till) eller sista delen i en romansvit (knöt författaren ihop alla trådar på ett tillfredsställande sätt).

Det börjar också bli dags att avsluta samtalet om Kulturkollo läser-boken Kung Liljekonvalje av Dungen, så om du inte känner att du har sagt dina avslutande ord i diskussionen är det hög tid att få in ett slutord där.

Ja, som ni förstår så kommer vi denna vecka att utforska olika typer av avslut och avslutningar. Som vanligt är det roligt om ni vill vara med oss och dela med er av avslutningsminnen, bra och dåliga romanslut och andra tankar om avslut och avslutningar. Välkomna!

 

Bild: pxhere.com

Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.

Visa alla inlägg av Ulrica →