Kategorier
Kulturkoll Romankoll

Dagens namn: Elof och Leif

linje-ulrica
Dagens namn är Elof och Leif. Även om jag har hängt en del med en Elof på mitt förra jobb väljer jag att idag skriva om namnet Leif.

Jag är nog ganska snabb att skapa mig förutfattade meningar om saker och personer, men jag älskar när jag får ändra dessa förutfattade meningar när de skiftar från negativt till positivt. Så var det med Leif GW Persson för mig. Jag tyckte han verkade vara en gubbig och tjurig typ och jag var inte alls intresserad av att läsa något av honom eller om honom.

Men så skulle vi läsa hans roman med biografiska inslag i min bokcirkel och då fick jag ju ändå ge boken en chans. Efter att ha läst Gustavs grabb och efter att ha sett honom i Lars Lerins TV-program Vänligen Lars Lerin så har jag ändrat mig. Han framstår som en reko person, intelligent och ödmjuk. Boken hade dessutom ett trevligt språk. Så det får bli mitt tips så här på Leif-dagen.

9789100126841

dagensnamn

Av Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.

4 svar på ”Dagens namn: Elof och Leif”

Jag tänker på Galenskaparnas gamla film Leif som handlar om Rotum kanoner och krut (läs Rotum baklänges) som på alla sätt liknar Bofors. Roligaste scenen är ändå när sonen ska döpas och de råkar läsa från en inköpslista istället för en namnlista. Sådan barnslig humor har jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.