Kategorier
Kulturkoll

Dagens namn: Arne, Arnold

helena-top
Länge tänkte jag skriva något om en Arne. Min farmors bror Arne eller möjligen Hemlige Arne. Men så får det bli en Arnold istället, och inte vilken Arnold som helst.

Arnold Schwarzenegger och jag är väl kanske inte en uppenbar kombo och jag ska inte säga att jag hyser någon grundmurad kärlek till karln (han verkar rätt slemmig om än med förmildrande omständigheter som ett starkt miljöengagemang). Det är snarare en karaktär han spelat jag är ute efter när jag lyfter Arnold idag.

Jag vill i mitt sista namnsdagsinlägg propagera för något av det somrigaste jag vet, att se om gamla, riktigt (eller inte alls så särskilt) bra, filmer. Det kan göras på regniga ledighetsdagar och det kan göras sena varma kvällar när man råkar hitta dem på någon kanal på vanlig hederlig tv. Allra helst bör det vara action-filmer. Som Speed eller Alien eller Terminator (1 och 2, inte de andra!). Eller Dirty Dancing! Åh Dirty dancing… Men nu har vi kanske kommit en aning för långt från dagens ämne och Arnold ändå, jag måste således propagera för Terminator först och så kan vi sikta på Dirty dancing som efterrätt.

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.