Äntligen dags för bokmässa!

carolina-top

Påsk, midsommar, jul… och så största högtiden på året: bokmässan. Nu är det dags för den, och alla vi bokälskare tindrar kollektivt med ögonen  och fyller våra önskelistor (läs: kalendrar) med alla de programpunkter vi så väldigt gärna vill gå på.

I år är jag inte bara bibliotekarie, bokbloggare, kulturkollare och vanlig bokälskare – nejdå, i år är jag kallad för bookfluencer och känner mig utvald och guldkantad hela jag. Som vanligt bär jag mest med mig denna utvaldhet och guldglans på insidan – utsidan består av samma foträta skor, skönklänning och ryggsäck som alltid. Men hej vad skönklänningen och ryggsäcken ska med på författarmingel, middagar och annat kul, och oj så många seminarier vi ska hinna gå till, foträta skorna och jag.

När jag skriver det här har jag kommit så långt i planeringen att jag i bokmässans program har ringat in alla seminarier jag tycker verkar intressanta. Den där kritiska punkten, att på något sätt sammanföra dem i ett tidsschema, skjuter jag upp eftersom jag inte riktigt vill börja hantera krockarna som uppstår. Just nu lever jag i hinner-allt-bubblan.

Även om jag nog vill gå på några seminarier på tema Korea (Flyktens mänskliga ansikte, fredag kl 11.00 och Kollektivt trauma fredag 13.00) så kommer jag nog att prioritera temat som handlar om MIK – Medievetenhet. Åtminstone de här: Kraftsamling för MIK torsdag 13.00, MIK – så enkelt är det torsdag 15.00, En svensk tiger fredag 10.00, Spelkunskap åt folket! fredag 13.00 och Varför gillar vi att bli lurade? fre 17.00. Och så måste jag peta in ett eller annat random seminarium om historia (som när Dick Harrison pratar om folkvandringstiden i Människan har alltid varit på väg lördag 16.00) eller om någons gamla brev eller om klimakteriet eller…

Jorå, uppmärksamma läsare ser redan nu det jag ser, att bara i mina utplockade seminarier ovan finns en tidskrock. Det får bli som det blir. Kanske fastnar jag i något monterprogram i stället. Eller träffar någon att prata med. Det blir bra. Det blir väldigt bra.

Nu fyller vi hela veckan med bokmässan!

 

Bild: Christmas / New Year Tree at NVU by New Vision University ( CC BY-NC 2.0 )

Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

Visa alla inlägg av Carolina →