Lite gotiskt mörker så här i januari

helena-top

Jag väljer här och nu att slänga in ett kort boktips. Jag snubblade över en bok så där härligt på en streamingtjänst för böcker. En bok som passar för årstiden. För nog är det så att trots att vi går mot ljusare tider så känns det långt till vårsolen. Just nu är himlen jämnt grå och det regnar från sidan, som det så ofta gör här på västkusten.

Om du är sugen på gotiskt mörker, stora övergivna stenhus och övergivna flicksjälar så ska du läsa De trasiga flickorna av Simone St James. Den handlar om flickhemmet Idlewild Hall år 1950 (och senare även 2014), som är ett hem och skola för oönskade flickor – frispråkiga flickor, frisinnade och flickor födda utanför äktenskapets trygga 1950-tals famn – och delvis bortglömda då de sällan får besök.

Det kommer ske mord, såväl i nutid som – kanske – i dåtid. De trasiga flickorna är både en deckare och en spökhistoria, som vävs samman med den spöklika Idlewild Hall som perfekt fond. Läs den innan vårljuset kommer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.