Kategorier
Kulturkoll

Om våren

Våren. Ja, nog längtar vi alltid nu, trots att vintern varit ovanligt varm och snöfattig. Eller kanske just på grund av det. I min trädgård spirar krokusar och balkansippor och grannens magnolia har knoppar. Galet egentligen men om vintern kom nu så skulle i alla fall inte jag uppskatta det. Inte barnen heller som tjuter i högan sky över alla varma ytterkläder som måste på varje dag.

Även om mycket i världen är eländigt så tänker jag njuta av blommorna i min trädgård och försöka placera mig i min vårbubbla där allt är nytt, trevligt och njutbart. Lite vårmusik kanske också kan passa.

Frågan är dock om inte den absolut vackraste musiken är den här.

I en omröstning för några år sedan (2015) utsågs Koltrasten till Sveriges nationalfågel. Med rätta i mitt tycke. Det finns nog inget vårigare läte än koltrastsång en promenad en sen eftermiddag i april. Nu snackar vi mindfulness. Få ljud gör mig så lugn som det där kvittrandet. Det lovar liksom hopp, värme, ljus och framtid, allt i några kvittrande pip.

Vad lyssnar ni på när vårlängtan sätter in?

Bild överst i inlägget: Av Malene Thyssen (User:Malene) – This image was copied from da:Billede:Solsort.jpg on the Danske Wikipedia.date/timeusernameresolutionsizeedit summary21. jul 2004 kl. 22:30Malene300x22377974(Bedre foto af solsort)8. okt 2003 kl. 09:38Malene302x21318437(Foto af solsort), CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=650945

Av Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.