Få tiden att gå med tv-serier

Linda
Egentligen borde jag självklart tipsa om böcker, men sanningen är att orken inte finns just nu. Som gymnasielärare har jag just ställt om från ”vanlig” undervisning till undervisning via digitala kanaler. Jag träffar mina elever via Google Meet, delar uppgifter med dem i Classroom, ställer frågor för att kontrollera att de gjort det de ska, kämpar med att planera om allt jag tänkt göra om jag haft eleverna i mitt klassrum och mest av allt saknar jag dem massor. Som lärare är eleverna det som gör jobbet och det har aldrig varit tydligare än nu.

När jag landar i soffan efter en lång dag är det inte böcker som gäller, utan tv-serier. Familjen O håller just nu på att se How I met your mother, som finns på Netflix och som vi bara sett enstaka avsnitt av tidigare. Vi gillar skarpt, men undrar lite hur de ska fylla 9 säsonger. Hittills har vi sett tio avsnitt och har nästan 200 kvar. Faktiskt börjar jag till och med gilla Neil Patrick Harris lite, trots att hans rollfigur Barney är rätt påfrestande. Tre av oss ser också sista säsongen av klassikern Vänner, men lillebror O kunde inte hålla sig och har redan sett färdigt serien.

Här kommer fler serier som jag tycker att ni ska se om ni inte redan gjort det:

This is Us är en helt fantastisk serie som fungerar som ett pussel. Vi får lära känna Jack och Rebecca som träffas och får tre barn. Samtidigt får vi följa barnen i vuxen ålder och långsamt, långsamt bildas någon slags helhet. Mycket har berättats, men det finns ändå massor kvar. Serien finns på Amazon Prime.

La Casa de Papel är ruskigt bra, spansk spänning med extra allt. Tre säsonger finns hittills och den fjärde kommer i början av april på Netflix. Vi får följa en grupp rånare med namn efter städer som leds av den intelligenta, men väldigt annorlunda El Profesor. Mycket sevärd.

I första säsongen av Liar träffar läraren Laura (spelad av Joanne Froggatt) den charmige Andrew (Ioan Gruffud) som jobbar med hennes syster och dessutom är förälder till en av hennes elever. Efter dejten anmäler Laura Andrew för våldtäkt och ord står mot ord. Just nu läggs andra säsongen it på HBO och jag ser verkligen fram emot att se den.

Vill du hellre se något charmigt och trevligt vill jag tipsa om tv-serien Four weddings and a funeral som finns på Viaplay och är väldigt löst baserad på filmen med samma namn. Väldigt, väldigt löst. Trevlig är det oavsett och innehåller såväl en begravning som flera bröllop. Jag hoppas på en andra säsong.

På Viaplay finns också serien Älska mig skapad av Josephine Bornebusch. Första säsongen innehåller många starka känslor och jag är glad över att det blir en andra. I centrum står läkaren Clara, spelad av seriens skapare, som försöker hitta någon att älska. Riktigt fin serie helt klart.

 

Vad tittar du på så här i corona-tider?

 

Linda

Storläsare som blandar friskt bland olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike. Reser också ofta till avlägsna platser med hjälp av böcker.

Visa alla inlägg av Linda →

2 tankar på “Få tiden att gå med tv-serier

  1. Locke & Key, October Faction samt I Am Not Okay WIth This. Alla Netflix-original!

    Näe, läslusten har runnit ut med badvattnet. Ser nästan enbart på serier just nu.

Kommentarer är stängda.