Kategorier
Kulturkoll

Applåder, fulgråt eller skämskudde?

Lotta

Overkliga saker hända än i våra dar minsann – som till exempel alla de overkliga filmscener som utspelar sig i romantiska komedier. Ni vet, när hela flygplatser klappar i takt, när skolans snyggaste kille upptäcker trista tönttjejen, eller när man blir friad till i spöregnet.

Är du en sådan som myser eller ryser åt de här scenerna? Jag myser nog, oftast i alla fall. Och är också väldigt nöjd över att det är film och inte på riktigt. Jag skulle dö skämsdöden och gå därifrån om min kille arrangerade en svulstig ”deklarara-sin kärlek”-scen. (Jag blev sur den gången han skickade blommor till mig på jobbet… varför gör man det egentligen? Skicka dem till hemmet istället.)

Här kommer i alla fall några favorit mys-ryms-skäms-gråt-scener.

https://www.youtube.com/watch?v=uXxN_ylX7Tw

Den här är ju så fin, på riktigt. John Cusack gör ett statement, men han gör det bara för tjejen han älskar. Ingen stor publik som blir vittne, vilket gör det så himla mycket finare. Och på riktigt.

Jamen vem vill inte att Heath Ledger ska sjunga för en? Det här är också perfekt på film, men skulle vara riktigt obehaglig i verkliga livet.

Här är jag tudelad – å ena sidan är det jättejättefint. Å andra sidan är han creepy. Och inte särskilt schysst mot sin kompis. Och hon är inte så schysst mot sin make heller.

https://www.youtube.com/watch?v=g4y8zv7v58k

Med både You had me at hello och You complete me, så blir jag blankögd varenda gång jag tittar på det här klippet.

Den här scenen innehåller allt man kan önska sig – humor, swoon, åskådare, och inte minst ett frieri. Det är så fint att hon äntligen vågar släppa på garden.

Fast egentligen innehåller den här scenen allt. Den här slutscenen är moderskeppet av alla slutscener och har satt ribban för allt annat. Vem vill inte bli utburen från sitt tråkiga fabriksjobb av en Richard Gere i uniform?

Och lika mycket som jag vill att Richard Gere ska rädda mig från fabriken, lika mycket vill jag att Patrick Swayze ska bära mig fram över folkhavet på sina starka armar. Hela den här filmen är för övrigt späckad av mysromantiska scener, men slutscenen får väl ändå ses som den största av dem alla.

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.