All denna inspiration!

helena-top

Temaveckan Inspirerat är över, och jag hoppas att ni fått med er något av vår och våra gästers inspiration. Inspirationen har kommit från så olika håll, från böcker, filmer, konst och verklighet. Många pusselbitar färdiga att sätta ihop till helt nya pussel…

Jag inledde veckan lite mjukt med en text om fiktion om avrättningar. Sen skrev vi om konst i Göteborg, Sagan om ringen från förr och så lottade vi ut några omistliga böcker (utlottningen av Den store Gatsby pågår fortfarande).

Linda mötte Elin Boardy och samtalade om att gå djupare in i existerande karaktärer och göra dem till sina egna. Anna skrev om Teju Cole och alla hans uttryck. Som avslutning på temaveckan intervjuade jag Ninni Schulman om Hagfors och senaste deckaren Vår egen lilla hemlighet.

Vår tisdagsutmaning handlade förstås också om inspiration och här hittar du deltagarna:

Mina skrivna ord

Mias bokhörna

Tittelina

Ladys library

Barnboksbloggen

Bokföring enligt Monika

Enligt O

Fiktiviteter

 

Bild: Puzzle_Pieces_9296 (3) av Alvimann

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →