Kategorier
Grafik- och seriekoll Kulturkoll

Stranger comics

Stranger Things: The Other Side (graphic Novel)Egentligen är fantasi och fantastik verkligen mitt ämne. Jag älskar TV-serier fulla av magi och serier och (framför allt) barnböcker med drakar och monster. Just nu tryter min egen fantasi något och jo, jag skyller på det där viruset som upptar alla tankar hos alla människor och som tröttar ut en till och med när man inte har det. Däremot kom jag att tänka på att jag faktiskt läst en del serier i ämnet på sistone och några av de mest spännande kanske är de som bygger på just TV-serier. Nyligen upptäckte jag att Stranger Things blivit serietidning. Eller ja, har kommit med några album/nummer i alla fall. Två förra året och ett i år om jag inte fått fel för mig.

Stranger Things: The other side utspelar sig under säsong 1 och handlar om Will Byers och hur han har det när han befinner sig i The Upside down. Just det här albumet tyckte jag väl var lite sådär visserligen. Bra, men hade kunnat vara bättre. Förmodligen för att det inte är så mycket nytt och man har ju liksom betat av några säsonger nu. Stranger Things: Six (graphic Novel)

Stranger things: SIX däremot är briljant! Den utspelar sig på labbet där Eleven sitter inspärrad som barn men handlar om en av de andra… patienterna? Vad kallar man dem? Fångarna? Six bestämmer sig för att rymma. Det bästa är att det är samma värld, samma suggestiva stämning men nytt material. Riktigt spännande dessutom.

Stranger Things: Zombie Boys (Graphic Novel): Pak, Greg, Favoccia ...

Zombie boys riktar sig till en något yngre läsarkrets. Även denna är utgiven av Dark Horse comics (som verkar ge ut precis allt) och även om den är underhållande så märker man att den är enklare. Här är det kompisgänget från första säsongen som får ett nytt projekt när et börjar en ny kille i deras klass. Han vill bli filmare och vill göra en Zombiefilm med utgångspunkt i Wills teckningar. Det blir blodigt och kladdigt och viss diskussion om vad man kan utsätta någon som redan varit med om et värsta för. Dock väldigt mycket humor, men lite väl… enkelt, för mig.

Efter Stranger things har det ju kommit mängder av merch och kringprodukter. Minst en roman har jag sett flyga förbi också. För att inte tala om Upside down-legot. Hade jag tiden hade det verkligen kliat i fingrarna där… Serierna tycker jag ändå håller en viss nivå, det är ju inte alltid det är så. Jag ser fram emot de två album som jag har sett ska komma i år i alla fall.

 

Av Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.