Kategorier
Romankoll

Dagens kulturkollotips: Lyssna på en bok

helena-top

Dagens kulturkollotips är att lyssna på en bok. Inte vilken bok som helst utan I oxögat av Ida Andersen.

År 1741 beslutades det att uppföra ett glasbruk: Kosta. Med denna historiska händelse som fond får vi stifta bekantskap med den företagsamma drängen Eskil och hans hustru Sissel. Deras historia togs sig sin början en midsommarnatt, som kunde ha slutat i skam och misär men blev trots allt en vacker historia. Genom födslar och död, kärlek och trolldom (eller?) tar vi del av denna fina historia om ett liv, ett glasbruk och en tid.

Boken är inläst av Cecilia Nilsson. Vanligtvis så skyr jag uppläsare som dramatiserar, men genom Nilssons inläsning dras jag allt längre in i historien och jag kommer att älska den. Jag älskar dialogen, som är på redig småländska. Och jag älskar historien om Eskil och Sissel.

Dagens kulturkollotips: Lyssna på en bok. Lyssna på I oxögat.

 

Av Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.

2 svar på ”Dagens kulturkollotips: Lyssna på en bok”

+ 1 på den! Tyckte mycket om inläsningen. Dessutom är boken nominerad till årets bok, hoppas att många röstar på den. Det är den värd!

Ja, verkligen! Jag fick till och med sambon till att lyssna på den och även han gillade.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.