Att knacka hål på det invanda

Nyårsfyrverkerierna har slutat att lysa upp natthimlen och champagneflaskorna är urdruckna. Kvar finns alla fromma förhoppningar och löften: Jag ska sluta röka, jag ska börja motionera, jag ska bli bättre på det ena eller andra. Men snart smyger sig vardagen på och allt går åter sin gilla gång.

Bryt mönster, bryt vanor, börja om. DN skriver om Peter Hassméns bok Nystart – Din väg till en bättre liv, där han konstaterar att det är bra med förändring. Själv drog han till Australien efter en skilsmässa och riktigt så drastisk måste en kanske inte vara, men visst kan det vara nyttigt att inte alltid låta livet bara lunka fram i samma riktning. Varför inte någon gång välja ”the road not taken”.

Veckans tisdagsutmaning handlar dels om nya vägar, men också om kultur fylld av nystart, önskningar och löften.

1. Berätta om något annorlunda du planerar att göra nästa år. Det kan, men behöver inte ha någonting med kultur att göra.

2. Berätta om en bok/film/tv-serie/pjäs eller något annat kulturellt som på något sätt handlar om nystart, önskningar och löften.

Svara i en kommentar, eller lämna en länk till ett eget inlägg.

 

Dela gärna: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Skrivet av:

Publicerat: 6 januari, 2015

Kategori: Aktuellt, Kulturkoll

Visningar: 3691

Taggar: , , , ,

14 Responses to Att knacka hål på det invanda

 1. Carolina skriver:

  Jag skrev ett inlägg om Virginia Woolf som jag egentligen inte alls hade tänkt skulle svara på den här utmaningen. Men jag kom på nu att ”jodå, visst kan det väl det?” En nystart för Carolina vad gäller Virginia Woolf? Jag är i alla fall ute på nya marker och vandrar.

  http://carolinalandin.blogspot.se/2015/01/complete-works-om-jag-gor-nagot-sa-gor.html

 2. yllet skriver:

  Jag har hoppat på tisdagsutmaningen för första gången, det var skoj!
  http://ylletfilosoferar.blogspot.se/2015/01/min-forsta-tisdagsutmaning.html

 3. Bokdivisionen skriver:

  Jag hakar också på när jag för en gångs skull kan svara!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *