Sommarlov med Kulturkollo #juli

carolina-top

Det är dags att gå in i mesta högsommarmånaden – i morgon börjar juli! Månaden på året när precis allt borde hända samtidigt som det är den vi tror att vi ska vila kropp och själ så att vi orkar resten av året. Läsa alla de där böckerna i högarna vi började samla i april. Njuta av sommarnätterna, låta de nakna fötterna gå på gräs och gräva i sand, vi ska ligga i hängmattor eller på filtar på stranden eller på båtdäcket eller i hammocken…

När jag tänker på juli är det alltid en plats som dyker upp i huvudet på mig. Min bästa sommarplats. Stället där jag alltid känner absolut ro så fort jag börjar vandra på de små träbelagda stigarna som leder dit och drar in doften av tallskog, sand och hav i lungorna. Hur det än är så kommer jag aldrig dit så ofta som jag skulle vilja – men när jag väl är där, med en bok i handen och fötterna djupt nere i sanden? Då är det mina bästa sommardagar. Det är de dagarna jag drömmer om på vintern, och det är alltid där jag tänker mig att läsningen ska ske av alla de där semesterläsningsböckerna.

Vilken plats det är? Åh, det är Falsterbo strandbad. Ungefär så långt söderut i Sverige som man kan komma.

Falsterbo strand

 

#sommarlovmedkulturkollo

Dela gärna: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Skrivet av:

Publicerat: 30 juni, 2015

Kategori: Kulturkoll

Visningar: 2212

Taggar:

6 Responses to Sommarlov med Kulturkollo #juli

 1. Marie Eggimann skriver:

  Ser fint ut, jag brukar hålla till på Öland.
  Ni har taggat oss så mycket så nu har jag taggat er, men bara om ni vill.
  http://eggetbok.blogspot.se/2015/06/sommarlasningstaggen.html
  Mia

 2. Helen skriver:

  Åh vilken längtan du skapar med detta inlägg! Jag har inte någon sådan speciell strand, är inte en havsmänniska men i år så tror jag att jag hittat en sjö som skulle kunna bli en sådan plats som du pratar om. Så lediga kvällar och helger ska jag försöka åka dit. Men annars blir det jobb hela sommaren.

  • Carolina skriver:

   Fina skogssjöar är också bra! Jag är nog mer skogsmänniska än havsmänniska, trots att Falsterbo är mitt sommarparadis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *