Kategorier
Romankoll

Sommarlov med Kulturkollo #hemligheter

Linda

Att byta identitet är helt klart ett sätt att skapa hemligheter. Att försöka dölja ett helt liv. I Sommardåd, en av fyra berättelser i Stephen Kings bok Årstider, får en pojke reda på en äldre mans stora hemlighet och hotar att avslöja den. Mannen heter inte det han påstår sig heta och har inte den bakgrund han säger sig ha. Han är inte vilken man som helst, han var inte vilken man som helst. Han var en högt uppsatt nazist. Han har ett stort antal människoliv på sitt samvete. Det är definitivt en stor hemlighet.

Jag tror att alla har hemligheter. Ibland kan de säkert vara nödvändiga. Kanske till och med bra. Jag har dem, säkert du också.

9789100146061

#sommarlovmedkulturkollo

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.

8 svar på ”Sommarlov med Kulturkollo #hemligheter”

Filmen har jag bara ett svagt minne av, men jag vet att jag tyckte om den!

Jag är något så ovanligt som en King-oskuld. Kanske ska jag ta mig an dessa om de är noveller?

Jag har inte heller läst något tidigare. Det är långnoveller, eller kortromaner eller vad man nu vill kalla det. Inget övernaturligt så långt ögat når och välskrivet. Jag tar en paus inför tredje delen dock. Inte helt såld.

Stängt för kommentering.