Lite vårlängtan bara

helena-top

Inget framtidsspanarinlägg från mig är komplett utan frågan: har vi någon fortsättning på Wolf Hall i sikte? Svaret är deprimerande nog också denna gång nej.

Vad finns det då att leva för, förlåt se fram emot? Ja en hel del faktiskt. Min reservationslista på biblioteket är ovanligt knökfull just nu (jag är inköpare på mitt bibliotek, jag reserverar rätt mycket kan man säga). Allra mest ser jag fram emot Mhairi McFarlanes nya förstås, som jag ser fram emot den! Men också nytt från Karolina Ramqvist, Amor Towles och Lise Tremblay lockar. Och nya bekantskaper som Den som lever stilla av Leonora Christina Skov. Till exempel, listan är som sagt rätt oändlig.

Med lite längre perspektiv är jag skräckblandat längtansfull inför att få läsa Margaret Atwoods uppföljare till Tjänarinnans berättelse i höst. Jag har inte orkat ta mig igenom tv-serien, men boken ska jag läsa.

Avslutningsvis (eller inledningsvis beroende på hur man ser det) bjuder jag ovan på en så kallad målbild. Jag spanar nämligen rätt intensivt mot ljusare tider också. Mot uteläsning, grönt, luft, humlor och sånt. Snart, snart.

Bild från Pixabay

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →