Annika Estassy boktipsar

Annika Estassy är en riktigt bra feel-good-författare och har hittills skrivit två böcker, debuten Solviken utspelar sig i Roslagen och uppföljaren Croissants till frukost i Frankrike. Hon tipsar här om en favoritbok.

Jag vet inte när mitt trädgårdsintresse väcktes, kanske som barn redan, när farfar skjutsade mig i sin skottkärra för att visa mig allt vackert som fanns i hans fantastiska trädgård utanför Nice. Att jag älskar trädgårdar märks nog i de två romaner jag skrivit hittills.

En av mina favoritförfattare inom den genre är Karin Berglund. Hon skriver kunnigt men framför allt sinnligt och kärleksfullt om växter, trädgårdar och trädgårdsmänniskor.Hennes Bonniers stora bok om Din trädgård är en riktig pärla. Den hittas på t.ex. Bokbörsen.

Jag tror på att odla sin trädgård, även om den bara består av en liten balkong eller kryddodlingen på fönsterbrädan. För som Karin skriver: “Det bästa med en trädgård är att den ger förankring bakåt och tillhörighet i nuet. När jorden reder sig på våren och jag känner med fingrarna i den för att utröna om det är tid att så, gör jag samma sak som människor i all tider gjort vid just den tiden på året. Jag blir en länk i en evighetslång kedja av förfäder – och det är en bra känsla för en människa.

Annika Estassy

Utlottning!

Nu har du chans att vinna ett exemplar av någon av Annika Estassys böcker. Gör så här: skriv samman ditt eget bästa fackbokstips och länka oss i ditt inlägg (3 lotter) eller sprid ordet om Kulturkollo i sociala medier (FB: 1 lott, Twitter: 1 lott) och lämna kommentar inklusive länk(ar) hos oss. Om du gör alla delarna så kan du totalt få 5 lotter. Glöm inte att berätta vilken av böckerna du vill vinna och lämna en mejladress i kommentarsfältet. Du har fram till fredagen 29/8 kl 16.00 på dig att delta.

 

Foto: privat

 

7 comments
  1. Jag är en sannerligen ovan trädgårdsägare, suger girigt åt mig tipset för att lära mig mer!

  2. Den boken är min husbibel också. Både inspirerande och praktisk. Ibland finns den på reaborden i februari. Då ska man slå till!

  3. Vill gärna vinna boken croissants till frukost, den verkar så småmysig.
    Mitt tips vad gäller fackbok är Michael Jamai’s bok: Mat, vin och dukade bord. En fantastisk bok om kombinationer av mat och vin, lagringstips, information om de flesta druvor och mycket annat. Denna bok har han lyckats skriva utan att nämna ett enda vinmärke. Boken är alltså tidlös och kommer att fungera utmärkt även om 25 år, när det tillgängliga vinsortimentet förändrats.

  4. Den här skulle jag också vilja vinna! Jag behöver något som får mig att må bra!

Comments are closed.