Ann-Helén Laestadius boktipsar

Ann-Helén Laestadius har bland annat skrivit ungdomsböcker om Agnes och Henrik. Serien inleds med Sms från Soppero. I somras kom hon ut med boken Bromsgatan, som handlar om de människor som bott på gårdarna på Bromsgatan i Kiruna, det första bostadsområdet som ska rivas i samband med stadsomvandlingen
Egentligen omöjligt att välja en favoritbok, men en av mina största inspirationskällor för mitt eget skrivande om unga samer har varit To kill a mockingbird av Harper Lee. Om nioåriga Scout som konfronteras med rasism och fördomar. Harper Lee fångar barnets perspektiv exakt och oerhört påtagligt.
Om jag får tipsa om den bästa kriminalromanen så blir det Mörka platser av Gillian Flynn (som faktiskt är bättre än Gone Girl) som handlar om Libby Day som tjugofem år efter att hennes familj mördats och hon som sjuåring pekat ut sin bror som mördaren börjar tvivla över hans skuld. En annan deckare i en helt annan anda men minst lika bra är En osynlig av Pontus Ljunghill som tar läsaren med till tjugotalets Stockholm där en liten flicka hittats mördad.
/Ann-Helén Laestadius
Foto: privat

Kulturkollo

Ett bloggkollektiv som drivs av nio bokbloggare. Tillsammans täcker vi ett stort antal genrer och tanken är att erbjuda såväl bredd, som boknörderi i det lilla.

Visa alla inlägg av Kulturkollo →

2 tankar på “Ann-Helén Laestadius boktipsar

  1. To kill a mockingbird har stått på läslistan alldeles för länge, vill verkligen läsa den nu! Och så håller jag med om Mörka platser, den är väldigt bra och bättre än Gone girl.

Kommentarer är stängda.