Kategorier
Novellkoll Romankoll

Richard Ford på Sverigebesök – vinn hans böcker!

 Foto: Laura Wilson

anna-top

Om en halvtimme kan man se Richard Ford i babel och hans besök på Sigtuna Litteraturfestival förra helgen filmades för alla oss som inte kunde vara med. Han har skrivits om i SvD, Upsala Nya och Expressen. Det är alltså en högst aktuell författare som jag tänkte mig skriva några rader om. Jag har läst hans roman Kanada och dessutom några av hans noveller och det är som novellförfattare som jag är riktigt imponerad.  Det finns en klar koppling där mellan Ford och Alice Munro, de använder båda ett avskalat och precist språk och de karga miljöerna och skildringen av människors bråddjup mitt i vardagsbestyren förenar de båda författarna. Inte ett ord för mycket, inte en enda utbroderad passage, inget pynt utan bara observation. Vidder, ödegårdar och en desperation som sjuder under ytan. Få känslor och mycket mellan raderna, så kan min upplevelse av Fords sammanfattas. Kolla nu in Richard Ford på babel och passa sedan på att vinna ett bokpaket!

[box style=”rounded”]Utlottning!
Vill du pröva på Richard Fords författarskap? Här kan du vinna ett bokpaket med romanen Kanada och novellsamlingen Sportjournalisten. Gör så här: skriv en kommentar här (1 lott) och sprid ordet om Kulturkollos utlottning i sociala medier (FB: 1 lott, Twitter: 1 lott). Om du gör alla delarna så kan du totalt få 3 lotter. Glöm inte att lämna en mejladress i kommentarsfältet så vi kan nå dig. Du har fram till fredagen 5/9 kl 16.00 på dig att delta.Vi har 5 paket att lotta ut så häng med och ta chansen![/box]

Tack till Brombergs Förlag som skänkte böckerna.

Vänta lite! Jag vill tipsa om Marie Lundströms samtal med honom  på bokmässan förra året också. Så intressant!

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.

48 svar på ”Richard Ford på Sverigebesök – vinn hans böcker!”

Hej! Jag blir gärna med i utlottningen (en lott). En ny författare för mig, som låter spännande. 😉 Ha en fin läsvecka!

Välkommen hit. Du är med i utlottningen. Önskar dig en fin läsvecka också!

Hej! Jag älskar Alice Munro och efter att ha läst Annas inlägg och sett Babel ikväll blev jag riktigt sugen på att läsa något av Richard Ford. Har delat på FB också.

Hoppsan, är det bara jag som tycker att Kanada är en av de absolut trååååååkigaste böcker jag läst?

Den var helt enkelt sååå seg. Det där karga, tilltalar mig bara om det är rejält kargt. Svårt att förklara, men den gav mig inget och kändes helt meningslös. Däremot läser jag gärna Alice Munro. Hennes böcker är fantastiska. När jag läst klart (vilket jag alltid gör oavsett boken är bra eller inte), gav jag bort boken. Vill alltså inte vinna en till.

Läser på Violens blogg något som verkligen är klockrent: Ett citat av Frans Kafka;
Jag tror att vi enbart bör läsa böcker som biter och sticker oss. Om den bok vi läser inte ruskar oss vakna som ett slag mot huvudet, varför då göra sig besväret att läsa den över huvud taget?
(Jodå, jag såg Babel)

Snyggt citat där! Jag håller med om att Kanada var lite svalt lakonisk emellanåt och distanserad. Det störde mig inte, jag läste och njöt./Anna

Jag är gärna med i utlottningen! Tyckte vissa partier i Kanada var helt underbara, andra var lite väl långsamma. Men Sportjournalisten är jag väldigt nyfiken på. Delar på twitter också. *håller tummarna*

Jag är med 🙂 Delar vidare till min fb. sida (Carina Gerdin) & håller mina tummar för en vinst 🙂
Kram Carina

Välkommen hit! Bifoga gärna ngt sätt som vi kan nå dig, mail eller bloggadress.

Du är med på utlottningen. Skriv gärna här hur vi kan nå dig om du vinner. Mejladress eller blogg eller så.

Hej, ja detta delar jag både på twitter @deNadia och på facebook.com/nadiamilotti
plus till vår fina bokcirkel som alldeles nyss enades om att läsa just R Ford! Kul det här! Så roligt när man får möjlighet att lära och veta mer om författaren bakom och annat, så TACK!

Härligt att du gillar det du läser här hos oss. Du är med på utlottningen.

Har inte läst något verk av Richard Fords tidigare, så skulle vara kul att få upptäcka hans författarskap.

Välkommen hit, du är med på utlottningen. Skriv gärna i en kommentar hur vi kan nå dig om du vinner. Mejladress eller blogg, twitter eller FB

Hej,
Jag vill gärna vara med i tävlingen! Såg Richard Ford på Babel och hans böcker verkar
väldigt intressanta.

Stängt för kommentering.