Då checkar vi in på hemmaplan igen

anna-top

Eller nja, det är väl inte riktigt sant för när den här texten publiceras så är jag på en flygplats på väg hem från Helsingfors. Vilken härlig stad, och vilken härlig nordisk vecka vi haft här på kulturkollo. Särskilt rolig har det varit att många har kommenterat och deltagit i vår utmaning. Tillsammans gör vi sajten levande!

Klicka er in till Johannas deckarhörna. Mina skrivna ord,  ELS, Violen, Feminsitbiblioteket, Mias bokhörna, I Elinas hylla, Bokhyllan i pepparkakshuset, Den läsande kaninen, Lottens bokblogg, Ugglan & boken,  Ladys library,  Ewelinas Bokblogg, Bokföring enligt Monika, 
Bokdamen och Bloggbohemen.

Så några från oss själva: Lyrans Noblesser,  Enligt O och Och dagarna går … 

Vår egna inlägg har handlat om Nordiska rådets litteraturpriser, knäppa, blodiga och fullständigt utflippade danska barnböcker och norska serier som aldrig tar slut. Vi har gjort en bekännelse, skrivit en kärleksförklaring till det lågmälda, recenserat en sparsmakad och fåordig norsk novellsamling och skrivit om hur det är att läsa Loe på norska. Danska TV-serier kan man inte glömma – de förtjänade ett helt eget inlägg och Lindas text om Inger Christensen lyfter fram en prisbelönt dansk poet. Sedan reste några av oss till Helsingfors med Breakfast Book Club och gick i Westös fotspår, bokcirklade hans bok Där vi en gång gått och fick dessutom träffa honom för en pratstund. Snacka om välfylld kulturvecka.

Mitt i veckan dök också en text om Hyrgästerna upp och en presentation av vinnarna av de fabulöst fina bokpaketen.

Så in i Norden kul att ni hängt med oss under hela resan, nästa vecka blir det som alltid här på kulturkollo något heeeelt annat.