Bortom normen

Linda
Den här veckan bryter vi normer på Kulturkollo. Det handlar dels om könsnormen och heteronormen, men också om andra normer som handlar om ursprung, klass, religion och säkert en hel massa andra saker. Vi hyllar det som inte riktigt passar in, men som visar sig göra det trots allt. Att gå utanför normen kan betyda en mängd olika saker beroende på sammanhanget.

Jag vill också passa på att påminna om läsutmaningen som fick namnet Gå utanför normen 2015, som vi startade i början av året och sedan glömde bort lite. Har ni läst något bra i år som kan kopplas till utmaningen?

Välkommen till en mångfacetterad vecka, som visserligen får något av ett utifrånperspektiv, då det är sju heterotanter som står för inläggen. Väl medvetna om att vi egentligen inte har tolkningsföreträde, vill vi vrida och vända på den norm som rör oss alla.

Alla olika, alla lika

Refrängen för veckan är den här:

 

Photo by Bence Balla-Schottner on Unsplash

Linda

Storläsare som blandar friskt bland olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike. Reser också ofta till avlägsna platser med hjälp av böcker.

Visa alla inlägg av Linda →