Tisdagsutmaning: Favoritdjur

Lotta

I vår herres hage är namnet på veckans tema. Det handlar om djur i alla dess former och gestalter: ulliga, gulliga, hala, farliga, vilda eller tama.

Min barndoms bokminnen består till största delen av djur. Barnen från Frostmofjället med geten Gullspira. Silas och Svarta hingsten. Beatrix Potters underbara sagovärld. Aslan. Vitnos. Pelle Svanslös och Maja Gräddnos. Nalle Lufs med sin kompis Lotta. Björnen Paddington som fick mig att äta marmelad. Det var djur överallt – i böcker och på tv. Nu som vuxen är djurinslagen betydligt mer sällsynta, jag kan inte komma på ett enda “modernt” djurexempel. Jag kanske borde läsa mer fantasy…

Veckans utmaning lyder kort och gott:

Vilket är ditt fiktiva favoritdjur? 

(Och eftersom det är näst intill omöjligt att välja bara ett djur så är det fritt fram att berätta om hur många favoritdjur som helst!)

Svara i din blogg eller i en kommentar. Om du svarar i din blogg får du gärna lämna en länk här så att vi kan läsa ditt inlägg.

22 comments Add yours
  1. Himla kul att läsa alla era favoritdjur! Vilken nostalgitripp att surfa runt bland alla bloggar (har inte kunnat kommentera hos alla, men jag har läst allt!)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.