Kategorier
Kulturkoll

Dagens namn: Algot

carolina-top

Dagens namn är Algot, och att hitta något vettigt att skriva om det var väl sommarens utmaning för mig. Det kryllar inte av kända Algotar där ute, det gör det inte.

Men företaget Algots var stort och känt, då när det begav sig och de sydde kläder bokstavligen på löpande band. Och jag hittade en låt om Algots, av proggbandet Nynningen som då på 70-talet sjöng Säg Algots, det räcker. Jag tror det handlar om införandet av löpande band – har inte kunnat hitta sångtexten men väl en inspelning. Enjoy Nynningen!

 

Bild: Algutsboda kyrka (Wikipedia commons) – nä, den har inte ett dugg med texten att göra, men det är nästan Algot i namnet, OK?

 

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.