Kategorier
Kulturkoll

Sommarlov med Kulturkollo #smultronställe

carolina-top

Sommaren 2013 hade jag precis läst alla Åsa Larssons deckare med Rebecka Martinsson, och jag var vild av längtan efter att få se Kiruna och trakterna omkring där. Men jag bor i södra Skåne, ungefär så långt från Kiruna som tänkas kan och det är inte ofta vägarna för mig förbi Kirunatrakterna. Typ aldrig.

Därför var det helt enkelt så att resten av familjen fick finna sig i att bli körda till Kiruna veckan efter det den sommaren hade varit O-ringen i Boden. Jag skulle till Kiruna. Jag skulle se Jukkasjärvi. Jag skulle! Och vadå – 40 mil mer eller mindre när vi redan kört husbilen genom hela Sverige? Va?

Vi körde dit, och jag ångrar det inte en sekund. Vilken natur! Vilka sjöar! Vilka utsikter! Myrarna! Älvarna! Ortnamnen! Och vi övernattade vid Torne älv där det stod folk den ljusa natten igenom och fiskade lax. Och jag var uppe på Loussavaara och orienterade, men fick hela tiden stanna upp för att fotografera och o-a och a-a för utsikten och allt det vackra.

Alldeles för kort tid var vi där. Jag vill dit igen!

Här är några av mina bilder från Kiruna- och Jukkasjärvitrakten. (och ja, orienteringsskärmar skymtar också – de är liksom bevis för att jag faktiskt orienterade och inte bara suckade över vyerna)

2013-07-27 19.36.33

2013-07-27 18.00.40

2013-07-27 22.24.16

2013-07-28 13.42.54

2013-07-28 13.57.51

2013-07-28 14.07.02

 

 

#sommarlovmedkulturkollo

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

3 svar på ”Sommarlov med Kulturkollo #smultronställe”

Så fina bilder! Jag har aldrig varit norr om Åre och du lockar verkligen till resa!

Hoppas du får komma dit någon gång – det är så väldigt fint där!

Stängt för kommentering.