Kategorier
Kulturkoll Ungdomsbokskoll

Kulturkollos Johanna

linje-johanna

Namn: Johanna

Här håller jag koll till vardags: Sedan 10 år tillbaka bor jag i huvudstaden. Jag flyttade till Stockholm dels för att börja plugga vid universitetet här men mest för att ha nära till all kultur som staden har att erbjuda. Jag bloggar även på Sincerely Johanna.

Läser helst: Ungdomsböcker och YA (som står för young adult) och sedan ett år tillbaka lite drygt även en hel del romantik/romance. Ungdomsböcker för att det ges ut så mycket bra ungdomsböcker nuförtiden och romance för att jag är väldigt svag för kärlek. När det gäller romance ryser ofta feministen i mig då könsrollerna känns något förlegade för det mesta, men det är perfekt läsning för en sönderstressad hjärna.

Läser helst inte: Deckare, dystopier och fantasy och jag är himla less på trilogier. Det har getts ut på tok för mycket trilogier, inte sällan dystopier dessutom, de senaste åren.

Läser just nu: När hundarna kommer av Jessica Schiefauer, en av de böcker jag sett mest fram emot i höstutgivningen. 

Vad jag har kollat i sommar: Hur det är att inte göra något alls om dagarna. Under resten av året är jag nästan alltid uppbokad på olika kulturevenemang att jag under semestern försöker ha så lite inbokat som möjligt. I slutet av semestern brukar jag dock alltid begrava mig i högar av program och kataloger med höstböcker/utställningar/teater/författarsamtal och planera nästa säsong. 

Vad jag vill kolla i höst: Det är som vanligt massor jag vill kolla på i höst. Det finns många intressanta utställningar, föreställningar och författarskap att bekanta sig med och på det ges det ut många böcker jag längtar efter att få läsa. Men just nu ser jag mest fram emot Bokmässan! Det var fem år sedan jag var där sist och det var min första och hitintills enda gång. Vi ses väl där?

Jag har extra bra koll på: Hur det är att vara under 30 år och redan vara en fullfjädrad kulturtant. Jag är bra på att dra ner både medelåldern och bidra med mångfald i publiken när jag är iväg på kulturevenemang. Jag har även bra koll på ungdomsböcker och Förlagssverige.

Jag har ingen koll alls på: Deckare och fantasy (av förklarliga skäl då jag inte läser den typ av böcker), performativ konst och hur jag ska få ner min TBR (to-be-read)-hög till hanterliga nivåer. Just nu svämmar bokhyllorna över av olästa böcker.

Jag vill få bättre koll på: Jag är dålig på att komma iväg och se dans och opera har jag fortfarande inte gått och sett live än. I bokväg skulle jag säga poesi, har länge fått för mig att jag är för korkad för att förstå lyrik.

Därför behöver jag åka på kulturkollo ibland: För att få träffa likasinnade, ladda batterierna och för att få förkovra mig i det jag älskar mest. Jag är gärna iklädd full Gudrun Sjödén-mundering, jag har redan flera plagg därifrån i garderoben.

Vad jag hoppas och vill med Kulturkollo.se: För min del hoppas jag att jag kan bidra med en bredd vad gäller olika typer av kulturuttryck där litteraturen är en del. Och så kommer jag jämt och ständigt att sjunga ungdomsbokens lov! Kulturkollo.se är en perfekt plattform för att göra detta.

Av Johanna

Fullfjädrad kulturtant som nästan oftare är iväg på kulturevenemang än hemma. Hjärtat klappar extra varmt för ungdomsböcker och YA (young adult) som det aldrig går att bli för gammal för att läsa.

10 svar på ”Kulturkollos Johanna”

Stängt för kommentering.