Kategorier
Kulturkoll

Nu är läslovet slut

linje-johanna

Den här veckan är snart slut och därmed även läslovet här hos oss. Det har funnits mycket att läsa både här och böckerna som det tipsats om i utmaningen. Fanny inledde veckan med att hoppas att alla får ett eländigt läslov och tipsade om ett helt gäng böcker. Jag själv skrev om seminariet Höstlov blir läslov från Bokmässan. Helena avlade rapport från ett läslov. Linda intervjuade den nya läsambassadören Anne-Marie Körling. Anna skrev om att arbeta med läsning i skolan. Carolina hakade på nästan samma tema och skrev om högläsning. Hemma hos Lotta finns det en mörkrädd 9åring, allt är Kristina Ohlssons fel. Linda avslutade veckan med att skriva några rader till Suzanne Collins.

För den som vill ha ännu fler boktips så recenserade vi en hel hög med böcker på våra egna bloggar den här veckan och du hittar till dem genom att klicka på vårt samlingsinlägg från i fredags.

Vi tipsade varandra om böcker att läsa under ett läslov i tisdagsutmaningen och följande bloggare hängde på:

Anna/Stories from the city…

Ewelinas Bokblogg

Bokföring enligt Monika

Fantastiska berättelser

BokMamma

Fröken Christina

Bokdamen

Sara/Pepparkaksbokhyllan

Boklysten

Tant Augustas tekopp

Lottens Bokblogg

Yllet yrar

What You Readin?

Och dagarna går…

Carolina läser…

Även om läslovet här är slut för den här gången fortsätter vi alla att läsa som tur är. Men jag hade gärna stannat kvar och haft lov lite till, för som talesättet säger så många böcker och så lite tid.

Av Johanna

Fullfjädrad kulturtant som nästan oftare är iväg på kulturevenemang än hemma. Hjärtat klappar extra varmt för ungdomsböcker och YA (young adult) som det aldrig går att bli för gammal för att läsa.

Ett svar på ”Nu är läslovet slut”

Nu när läslovet är över gäller det för oss mor och farföräldrar att fortsätta hjälpa till med högläsning. Inspiration och tips kan vi, och alla föräldrar få i ”Läslust i hemmet”. En fin liten bok författad av läraren och forskaren Carina Fast.

Stängt för kommentering.