Kära Suzanne Collins

Linda

Jag inser att du inte läser en liten blogg som dessutom är skriven på svenska (jo det finns google translate men ändå) men jag vill ändå skriva några rader. Främst vill jag tacka dig. Inte för dina böcker om Katniss, även om de är bra och filmerna coola. Jag vill istället tacka för dina böcker om Gregor. De har gjort mina barn till läsare.

Många talar om barndomsminnen som innefattar läsning av Astrid Lindgrens böcker och jag håller med, hon är fantastisk, men mina barn gjordes inte till läsare av dem. Visst gillade de att läsa om Lasse-Majas detektivbyrån, Nelly Rapp var en favorit och Lillebror O fastnade helt för böckerna om Jack, men det var först när Gregor kom in i deras liv som de blev läsare på riktigt. Sådana läsare som inte kan sluta och som längtar efter nästa lästillfälle. Läsare som knappt är kontaktbara.  De har läst och läst och läst.

Det enda tråkiga i sammanhanget är att det bara finns fem böcker i serien, visserligen ganska så tjocka, men de är nu utlästa. Det är riktigt tråkigt. Du kan inte tänka dig att skriva en serie till som passar dem? Gärna väldigt, väldigt snabbt.

Tack på förhand

 

Linda

Storläsare som blandar friskt bland olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike. Reser också ofta till avlägsna platser med hjälp av böcker.

Visa alla inlägg av Linda →

4 tankar på “Kära Suzanne Collins

  1. Gregor serien är ju helt underbar. Köpte hem den sista delen igår och hoppas att den dyker upp snart. Den är väldigt fin och jag kan tänka mig att den får många att börja läsa!

  2. Första Gregor ligger hemma och väntar … men först ska alla Fablehaven (Brandon Mull) plöjas. Annars har även mitt barn nått läslust via Lasse-Majas och Nelly Rapp. Och Sune och Bert förstås … 🙂

  3. Åh vad härligt att läsa =) Hur gamla är de? Visserligen är den lite skräckigare men jag tycker PAX-serien av Åsa Larsson och Ingela Korsell är helt fantastisk, lite i samma genre.

Kommentarer är stängda.